marți, 14 decembrie 2010

Ce inseamna sa fii studenta?-Jurnal

6.30- Trrr..Trrr..Trrr..Da, da, da..e din nou aceeasi melodie care te trezeste in fiecare dimineata. De fapt, e melodia aia care te face sa sari din pat in doi timpi si trei miscari. Nu ai curajul sa iti pui o melodie mai lenta, una instrumentala pentru ca stii ca nu va avea efect. Ai avut si o astfel de melodie si ai oprit usor alarma in timp ce suna...da..nu ai mai ajuns la acel seminar de la prima ora.
6.35- Iti dai seama in sfarsit ca e dimineata si ca trebuie sa ajungi la seminar. Ce aveai prima ora? Nici nu mai stii, esti prea adormita ca sa te mai gandesti sau sa iti faci griji ca seminaristul iti va pronunta numele si te va intreba, cu un zambet "Domnisoara student, spune-ne care a fost parerea marelui Iustinian cu privire la introducerea noului Cod in sistemul de drept..?" Nu, inca nu poti sa te ingrijorezi pentru asa ceva. Esti prea adormita. Azi noapte ai vorbit cu prietena ta la telefon. Era vorba de noul ei prieten,tipul care nu o mai bagase in seama pana atunci.
6.40- Te ridici repede din pat pentru ca nu vrei sa intarzii si azi la seminar. Nu mai stii ce minciuna sa ii spui profului. Deci, un dus rapid si incepi sa te imbraci. Acum incepe adevaratul calvar. Te gandesti ce ore ai azi, cu ce fete ai de-a face: daca iar ai cu acel grup de fete mereu cu nasul pe sus, nu iti poti lua chiar bluza aceea mai sport. Iti gasesti totusi o camasa colorata, necalcata bineinteles, doar esti studenta si arunci peste o bluza care sa se potriveasca. Apoi, calvar part II: te postezi in fata oglinzii, iti iei trusa de machiaj si incepi: crema, fond de ten, pudra, blush..oo doamne,parca nu se mai termina, rimel, dermatograf..si..te opresti aici pentru ca nu mai ai timp.
7.00- Iti aranjezi putin si parul, bretonul iar nu sta cum vrei, l-ai tuns recent intr-un salon de fite, dar nu esti prea multumita. De abia astepti sa ajungi acasa si sa o suni pe prietena mamei tale la care te tunzi de cand erai mica..
7.10- Te uiti si tu pe orar, vezi ca ai si seminarii si cursuri. E clar, la cursuri nu stai, mai bine mergi la o cafea, dar problema e la seminarii. Arunci in geanta niste caiete, te parfumezi, cauti repede o esarfa, manusile, iti cauti telefonul printre perne si plapuma si te pregatesti sa pleci. Logic ca nu ai timp sa iti faci iar patul, mama ta avea dreptate:ai devenit o dezordonata de cand ai plecat la facultate, dar nu iti prea pasa, stai intr-o garsoniera si e a ta. De asemenea, nu ai timp sa mananci, ei bine, gasesti tu ceva pe drum si simti ca ai nevoie de o cafea. Orele petrecute la telefon nu te ajuta. 
7.20- Astepti metroul: din nou aceeasi imbulzeala, lumea se calca in picioare si logic..nu mai ai loc, ai sa stai iar 6 statii in picioare pana ajungi la facultate. Vezi tot felul de oameni in metrou, dar, sincer, asa de putin iti pasa; iti scoti Ipod-ul, castile si dai drumul la cateva melodii, ca sa te binedispuna.
7.50- DA! In sfarsit, ai ajuns la facultate cu 10 minute inainte sa inceapa seminarul. Ajungi in amfiteatru, te intalnesti cu colegele tale si incepeti, fiecare, sa va plangeti de cat de rau e sa fii student si sa te trezesti de dimnineata pentru un semniar.
Intervalul 8.00-14.00- Cursurile si seminariile se succed, scrii de nu iti mai simti mana, iar la seminarii visezi. Nu esti atenta la ce spune proful, te gandesti ca vine sesiunea si esti cam pe langa, dar nu te stresezi, mai ai timp. Scoti Iphone-ul, mai intri pe net, te mai joci unul dintre acele jocuri stupide,dar de care nu te poti lasa..si trece timpul..
14.10- Iesi din curtea facultatii impreuna cu colegele tale si hotarati ca, inainte sa mergeti acasa, sa dati o raita prin mall. Si ieri ati facut acelasi lucru, dar va e pofta de o cafea de la Starbucks si nu puteti rezista tentatiei. Stii ca ai maine partial, dar oricum nu ai invatat nimic si nu iti place sa ingrasi porcul in ajun;)
16.30- Te uiti la ceas si te minunezi. E ora patru jumate si tu inca nu ai iesit din mall. Ce-i drept, ai intrat si la Zara unde ai vazut fusta aia noua, ti-a facut cu ochiul si acea geanta plic de la Accesorize, dar esti constienta ca nu ai nevoie de ea, nu o vei purta, dar e atat de frumoasa... Nu mai zic nimic de acea pereche de cizme de la Musette pe care o vanezi de mult si de acel set de gloss-uri de la Sephora;)
17.00- In sfarsit iesi din mall. Nu ai intentia insa de a merge acasa. Te duci sa te intalnesti cu prietenul tau si va vine ideea sa mergeti la un film. Cum poti refuza o asemnea oferta? De mult timp vroiai sa vezi comedia aia. 
19.00- S-a terminat si filmul, dar nu e timpul sa mergi acasa. Ramai cu prietenul tau, decideti sa si mancati undeva, mai o gluma, mai un suc si trece timpul fara sa iti dai seama. Nu vrei sa mai pleci, vrei sa mai ramai cu el, dar pe amandoi va asteapta o zi plina.
20:00- Te conduce spre metrou si ramane ca vorbiti mai tarziu si sa va intalniti a doua zi.
20:30- Ajungi si tu in sfarsit acasa. Intri pe usa si vezi patul nefacut, vasele nespalate, ai uitat sa iei paine, dar oricum ai mancat in oras. Ai de invatat la ceva pentru maine sigura, dar inca nu te apuci de nimic. Pornesti laptopul si dai sign in pe facebook. Se putea altcumva? Te uiti la News, ultimele poze, ultimele barfe, cine mai e sau nu in a relationship, cine sufera si are scris it's complicated si tot asa. Iti faci cateva teste din acelea puerile pentru ca te amuza si apoi incerci sa il inchizi, dar nu poti. Incep conversatiile de seara intre tine si prietenele tale. Mai primesti si cate un mesaj de la ele, mai raspunzi, mai razi. Iti aduci sticla de suc si punga de chipsuri in pat si iti dai seama ca iar incepe o seara tipica.
22:45- Deja nu mai poti. Iti dai seama ca iar ai exagerat si te retragi. Rezisti tentatiei si inchizi laptopul. Iei un manual gros in mana si incepi sa citesti...si citesti..si citesti..
22:50- Te uiti la ceas. Pff, au trecut doar 5 minute de cand te-ai uitat ultima data. Nu mai ai rabdare. Lasi cartea si te duci prin casa, mai pierzi timpul, te demachiezi, iti iei pijamaua, faci patul..si ajungi iar cu cartea in mana. Te mustra constiinta. Trebuie sa te apuci de invatat;) Asa ai zis si ieri, si acum o saptamana...stai, de fapt iti dai seama ca zici asta din octombrie de cand a inceput anul universitar. Ei bine, e aproape Craciunul si tu nu te-ai pus pe invatat. Vrei si note mari in sesiune pentru ca speri ca vei trece la buget. 
23:30- Stii ca nu mai are rost. Acum esti prea obosita sa mai retii ceva din multitudinea de termeni noi pe care ii gasesti rasfoind cartea. O lasi deoparte, intri iar pe facebook, continui conversatiile...
00.15- Stingi laptopul, te dor deja ochii, te intinzi, ti-e somn de nu mai poti si te gandesti ca peste cateva ore iar ai sa te sperii de melodia de la alarma. Aprinzi tv-ul, nimic interesant, nici nu stii de ce mai platesti abonamentul. Si asa difuzeaza doar tampenii. Il inchizi la loc, te intorci pe cealalta parte, ii trimiti un mesaj iubitului ca te pui la somn si...
00:30- ..hotarasti sa dormi. Incet, iti aduci aminte de momentele din ziua respectiva, te gandesti la ce te asteapta iar la facultate..galagie, agitatie, rasete. Iti dai seama ca ai o viata agitata, plina de cand ai venit in orasul asta nou. Si in acelasi timp realizezi ca iti place...
1.00- Arunci o geana la ceas, vezi cat e...si te afunzi rapid intr-un somn profund..cam 5 ore jumate pana cand melodia va incepe si te va scoate din minti, anuntandu-te ca te asteapta o noua zi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu