duminică, 19 decembrie 2010

Pregatiri

E clar. Numaratoarea inversa a inceput. Desi mai sunt 5 zile pana la marea sarbatoare a.k.a Craciunul, lumea parca a innebunit. Orasul colcaie de oameni: femei imbracate in blanuri scumpe, barbati in costum, copii mici cu fulare groase la gat se inghesuie sa faca "ultimele cumparaturi". Cum se face ca, desi se numesc "ultimele cumparaturi", in ultimele zile inainte ca magazinele sa se inchida se gasesc cele mai mari cozi. Mai sunt 5 zile si oamenii fac "ultimele cumparaturi"; in dimineata zilei de 24, lumea va face "ultimele cumparaturi". Nebunie.

Sa continuam cu shopping-ul de sarbatori, un adevarat chin pentru mine (excluzand momentele in care trebuie sa pun pe masa nelipsita sticla de Sprite-asa e traditia- plus cateva pungi de Haribo si sa nu uit de colectia Kinder-orice e bine venit). Iesi din casa, bine imbracat, ca deh, e frig afara, te urci in masina condusa de tatal tau siiiii pornesti intr-o advevarata aventura. Drumul ti se pare extrem de lung, nu din cauza cozilor la semafoare, ci fiindca in masina nu mai auzi Radio Zu sau acel CD de la Queen care iti place atat de mult, ci in conformitate cu spiritul Craciunului, ii auzi colindele lui Hrusca. Ajungi in jurul orei 12 la supermarket si nu iti vine sa crezi ce vezi: parcarea plina. Unde ar trebui sa parchezi acum? Ar trebui sa te urci pe trotuar sau sa te duci sa parchezi 5 strazi mai incolo? Intr-un final, dramatismul sfarseste pentru ca ai gasit un loc cat de cat aproape de intrarea in magazin. (noroc ca un domn cu sotia lui si-au terminat cumparaturile). Iei un carucior si stii ce urmeaza: te vei plimba printre toate raioanele posibile din magazin pentru ca mereu gasesti ceva sa adaugi in cos. Cumparaturile tin mai mult decat ti-ai calculat. Deja incepi sa te plictisesti, de fapt, nu mai ai rabdare. Ti-e cald si te-ai saturat sa vezi rafturile pline cu carne, de ce nu pot fi pline cu carti, cosmetice sau alte chestii? Nu poti sa hoinaresti pentru ca "pierzi timpul". Trebuie sa va grabiti ca vine ora mesei. Intr-un final, inainte sa ajungi la casa, vezi ca ai umplut caruciorul, e plin-ochi. Sa curga banii! Iesi din supermarket cu mainile pline..parca ti se rup mainile de la greutatea plasei, dar nu ai cui sa te plangi, majoritatea lucrurilor sunt puse de tine, esti o pofticioasa incurabila si acum, ca vine Craciunul si esti acasa, iti faci putin de cap. Simti cum iti vibreaza telefonul in buzunar, dar nu ai cum sa raspunzi. Ai sa vezi mai tarziu cine te-a cautat. Drumul pana acasa ti se pare si mai lung. Pe langa colindele lui Hrusca, acum te deranjeaza si soferul din fata care nu stie sa conduca si cel din spate pentru ca incepe sa claxoneze. Patience people!

Ajungi acasa si iti dai seama cate tampenii ti-ai putut lua, dar nu iti pasa. Esti mandra de tine. Nici nu mai ai rabdare si desfaci o punga de Haribo, desi primesti avertizarea mamei de a nu-ti strica pofta de mancare- asa iti zicea si cand erai mica; singura diferenta e ca acum nu mai poate ascunde dulciurile, iar tu ii poti zambi frumos si asta rezolva totul. O imbratisare va face sa iti desfaca ea a 2a punga;))
Te duci la tine in camera ca sa scapi de povestile nesfarsite ale mamei, dar te ascunzi si de cuvintele tatei. Incepi sa scrii pe blog. Simti ca vei avea inspiratie, dar nu ai rabdare sa scrii mult pentru ca punga de Haribo te fura... Nu ai cum sa rezisti tentatiei;)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu