joi, 9 decembrie 2010

Frozen smile:)

"And love is the answer for all that we need..." rasuna in camera, de fapt, doar in casti..e melodie pusa pe repeat si in linistea noptii e singurul lucru de care am nevoie.Instrumental. Vers. Clinchet de violoncel. Vers. Armonie la clape. Glas de vioara. Vers:"I love..". Balada.  E liniste, in sfarsit. E liniste pentru ca se apropie miezul noptii sau pur si simplu doar eu simt lucrul asta? E liniste pentru ca se apropie sarbatorile sau tocmai acum trebuie sa inceapa nebunia? E acea liniste dinaintea furtunii de care toti pomenesc in scrierile lor? Nu, fara a fabula, ar trebui sa ma gandesc ca pur si simplu E liniste. Sentimentul sarbatorilor de iarna care se apropie nu ma incearca anul acesta. E ciudat si in acelasi timp trist. Mi-e dor de acele momente de copilarie in care asteptam cu nerabdare seara de 5 decembrie sau dimineata de 6..Ciocolata era la ordinea zilei, mereu asezata cu grija de mama pe langa faimoasele "ghetute". Anul asta nu mai e acelasi lucru. Distanta omoara multe. E nociva si in acelasi timp nu poti face multe ca sa o ocoloesti, sa o eviti. Pur si simplu nu poti. La un moment dat, VINE VREMEA:) sa pleci, sa lasi totul deoparte, sa uiti. Poate iti doresti ca acest moment sa vina, poate asta asteptai de la un timp..si ajungi sa pleci departe, iti dai seama ca incepi sa uiti..si apoi, in acele momente de sinceritate cu tine insuti iti dai seama ca nu asta cautai..ca nu asta era fericirea pe care credeai ca ai s-o gasesti:) sau, dimpotriva, nu ai gasit-o,dar tu tot o cauti. Esti perseverent si nu te dai batut. Stii ca te asteapta ceva bun. In cazul asta chiar esti perseverent sau naiv? Nu vezi de fapt realitatea sau nu vrei sa o vezi. Nu stiu ce e mai trist. Dar ia zi, tu esti fericit?:)


Zilele trec si nici nu iti dai seama cat si ce pierzi. Nu pierzi timpul, te pierzi pe tine...te pierzi intr-un univers malign, din care nu stii daca mai ai scapare. Te complaci in unele situatii, tu nu esti asa, nu erai asa. Chiar vrei sa te schimbi? Sa te lasi schimbat? Sau nu iti dai seama de noua persoana care dimineata se uita in oglinda si iti zambeste. E acel zambet,care se observa la coltul gurii..da, la coltul gurii..si se observa..dar tu stii ca nu e zambetul tau..e un zambet inghetat..si de fapt, nu zambesti, ci doar afisezi ceea ce vor oamenii sa vada, un zambet..Toata lumea iti cere un zambet, dar daca tu nu vrei sau nu te simti in stare sa il oferi..? Atunci ce? Atunci esti catalogat altfel. Da, din nou apar acele impresii pe care trebuie sa le faci in viata sociala. Nu scapi niciodata de ele, nimeni nu a reusit sa scape. Asa e acest fir existential al universului uman. Cu toate acestea, poti sa faci multe, PENTRU TINE.. O regula, dintr-un film vazut recent: bucura-te de lucrurile marunte..si apoi ai sa vezi ca zambesti cu adevarat, o sa iti rada sufletul si viata o sa iti surada si ea. Nu o sa se transforme totul in roz, dar poti sa ai parte de mici "amprente" ale acestei culori.. Totul depinde de tine;) Ce zici, vrei sa fii fericit?:)

Si melodia continua..."I love when you smile everytime I appear..". Nu are rost sa te minti, asa e:) Frig, ger afara, semne clare ale venirii iernii, un pub mediocru din centru, ora 8 seara, o ciocolata fierbinte, o privire calda..o privire care valoreaza mai mult decat 1000 de ganduri si cuvinte:) Te uiti in ochii lui/ei si simti asta. Sau simti acel "ceva" cand te tine in brate. Acum stii ca nu mai ai nevoie de nimic, stii asta, simti asta. Imbratisarea aceea de care ai nevoie, dupa care tanjesti de fiecare data cand nu o ai, cand pui capul pe perna si te trezesti singur. Daca stii ca ai nevoie de asa ceva, de ce ai vrea sa renunti la asta? Parca vroiai sa fii fericit:)

Un amalgam de sentimente te incearca si te simti naucit, nu mai stii ce sa faci, incotro sa o apuci. Unii te sfatuiesc sa faci ceva, altii te contrazic, nu-i asculta. Nu asculta pe nimeni, asculta-te pe tine. Vezi ce zbiara sufletul tau ca sigur incearca sa iti transmita ceva. Esti coplesit de emotii, de situatii, simti ca totul o ia razna in viata ta, simti ca ai sa te prabusesti. Fa ceva. Poti mai multe decat crezi, trebuie doar sa ai incredere in tine. Pilonii fericirii tale stau in mainile tale: tu esti cel care, la sfarsitul zilei, decide ce urmeaza, decide un viitor, unul apropiat, dar important. In felul acesta, fiecare caramida adaugata la stalpul fericirii trebuie asezata cu grija, nu iti bate joc, ca ai sa iti bati joc doar de tine. Nu fi timid cand vine vorba de viata ta..Fa orice iti sta in putinta sa fii fericit, lupta pentru fericirea ta, lupta pentru ceea ce te face sa zambesti. Vrei sa zambesti mereu? Se poate, trebuie sa vrei. Sa vrei sa treci si peste garduri cu ghimpi, sa te ranesti de cateva ori, sa cazi, sa ai impresia ca nu mai ai nimic de facut. La toate acestea trebuie doar SA VREI sa treci mai departe. Sa inchei acel fragment dureros, dar sa continui cu restul capitolelor din aceeasi poveste. Fii fericit:)

Am scos melodia de pe repeat, dar ritmul primei se continua in cea de-a doua. Parca nu se mai termina. De fapt, nu vreau eu sa se termine. Melodia ma face sa zambesc si nu e vorba de acel zambet din coltul gurii, e vorba de acel zambet al sufletului. Ce pot sa zic, vreau sa fiu fericita:) Vers...Instrumental...Miros de scortisoara..Somn..Vis..Zambet:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu