duminică, 12 decembrie 2010

Traseul vietii sentimentale...


Dragostea..Iubirea..Unul dintre acele sentimente des intalnite in toate romanele si scrierile de succes ale vremii. Un asa renumit laitmotiv se afla mereu in prezenta oamenilor, rasturnand traseul firului existential, transformandu-l intr-unul sinuos si tumultuos, plin de nelinisti.  Nu poti trai fara acest sentiment sau in caz ca traiesti si nu ai parte de el nu stii ce inseamna sa traiesti. Cu toate acestea, nu cred ca exista cineva care sa nu fi facut cunostinta cu acest sentiment care iti inunda corpul, odata ce patrunde si iti intuneca gandirea, indemnandu-te la cele mai nebunesti gesturi si ganduri.
Dar se pune intrebarea: cat de mult poti iubi o persoana? Sau mai bine zis, la cat de multe esti in stare sa renunti ca sa fii cu ea? Cat de departe ai ajunge ca sa fii cu ea, sa o imbratisezi si noaptea, sa ii simti inima cum bate langa a ta? Sunt intrebari care, la un moment dat, au nevoie de un raspuns. La inceput, zici si simti ca ai face „orice” pentru ea/el, dar chiar asa e? Ai renunta la viata ta pentru o relatie? Ai renunta la familie, la vise, la prieteni, la propriul orgoliu? Si daca e asa, cand stii cu adevarat de ce esti in stare pentru persoana iubita?
 Eforturile facute pentru a fi fericit cu persoana ta nu trebuie sa fie facute publice..si mai ales, persoana iubita nu trebuie sa stie ca ai facut ceva pentru ea, ea simte, stie. Si mai presus de asta, eforturile pe care le faci nu trebuie sa i le arunci in fata, la un moment dat. Nu trebuie sa ii dai o palma, vorbindu-i despre cate ai facut tu pentru ea. Cineva zicea, candva, ca in momentul in care iubesti, oferi, fara sa astepti nimic in schimb. Dar nu poti asculta aceasta maxima fara sa te gandesti la tine, fara sa fii un moment egoist si sa te intrebi: daca ea nu face nimic, eu de ce sa mai fac? E simplu, trebuie sa stai un moment, sa reflectezi la viata ta impreuna cu persoana respectiva si sa te gandesti, asa pentru tine, cum se poarta persoana respectiva fata de tine. Iti arata ca te iubeste? Lasa greselile la o parte, toata lumea greseste si chiar nu e momentul sa vorbim de acea iubire platonica, perfecta, pe care o gasesti in filme sau in basmele lui Hans Christian Andersen.
Alta metoda? Simplu: gandeste-te un moment cum ar fi viata ta fara acea persoana in ea. Gandeste-te, si fii sincer cu tine, ti-ar fi dor de ea? Ti-ar fi dor de acele momente in care te uitai in ochii ei si ii vedeai un zambet sincer pe fata, sau cand iti zambea doar atunci cand o mangaiai? Spune, nu ti-ar fi dor de acea imbratisare sau acel sarut care zice: „pe maine”? Daca il iei pe Nu in brate si chiar simti lucrul acesta inseamna ca despartirea ta fata de aceasta persoana este iminenta. Daca in schimb, in momentul acela de sinceritate, iti dai seama ca o iubesti, atunci se deschide un nou capitol.
Cine a zis ca viata e usoara? Cine a zis ca trebuie sa fie roz si plina doar de zambete? Nu exista asa ceva, dar poti sa iti faci viata cum vrei. Sa o faci sa fie si acoperita de nuante de roz. Pierdem foarte mult timp gandindu-ne: cum ar fi daca..? Nu, nu e momentul. Iubesti? Atunci iubeste pana la capat. Nu-ti fie frica sa fii ranit, asa e viata. Asa e firul ei. Dar, in schimb, daca stai sa te gandesti cat de mult sa te implici, ajungi sa pierzi. Pierzi pentru ca iti schimbi comportamentul fata de persoana iubita si nu iti dai seama. Ajungi sa o pierzi si nu ai sa stii de ce.
Nu e o provocare sa iubesti, e un sentiment, e un must have al vietiiJ Nu te juca si nu indrazni sa o pierzi. E ceva frumos, feeric, oniric. Nu gasesti la orice colt de strada acest sentiment si mai ales daca iubesti cu adevarat, fii sigur ca nu ai sa simti aceleasi lucru si fata de alta persoana. Fiecare persoana e unica in felul ei. Bine, daca chiar vrei sa te indepartezi de acea persoana, poti sa stii ca la un moment dat vei trece si peste acest moment. Intervine uitarea si probabil ca timpul iti va fi cel mai bun prieten. Se zice ca timpul le rezolva pe toate si asa si e, dar de ce sa renunti la ceva ce iti aduce zambetul pe buze?
Dragostea va fi mereu plina de suisuri si coborasuri, de zambete si lacrimi, de momente tensionate, dar si de unele de neuitat. Cand ai parte de acest sentiment trebuie sa profiti de el, sa ii simti la maxim apogeul si chiar daca, din cand in cand, simti ca te prabusesti odata cu acesta, sa stii ca nu esti singurul care a trecut prin asta. Si de asemenea, trebuie sa stii ca viata nu e alcatuita doar din partile bune. Ne-am plictisi daca ar fi asa. Asa ca dupa momentul tau de sinceritate, vei stii care e traseul tau, traseul vietii tale sentimentale..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu